Waarom roesten of gaan metalen onderdelen van hottubs kapot en hoe voorkomt u dit?

Roest in uw hottub kan een serieus probleem zijn. Het kan er onaantrekkelijk uitzien, de ervaring van het baden belemmeren, en een gevaar worden voor alle metalen onderdelen in uw hottub.

Dergelijke problemen kunnen voorkomen door onvoldoende onderhoud, er kunnen lekkages zijn die tot roestvorming kunnen leiden. Op zichzelf zijn alle metalen onderdelen en de hottub zelf gemaakt om roest te weerstaan. In dit artikel bespreken we kort de belangrijkste oorzaken van roesten en u adviezen geven over hoe u deze kunt voorkomen of oplossen om te voldoen aan uw criteria, uw mogelijkheden en om een perfecte bad ervaring te hebben.

Oorzaken van roestvlekken

Ten eerste roesten de metalen hottub onderdelen door water. Het kan veroorzaakt zijn door onjuiste pH-niveaus van het water, overmatig gebruik van chemicaliën of zouten of door het gebruik van ongeschikte onderdelen tijdens de montage van het product. Gebrek aan onderhoud kan ook leiden tot extra roest. Houd er rekening mee dat u voor het eerste gebruik van de hottub, het bad moet vullen en het water door een waterfiltratiesysteem moet laten lopen, indien beschikbaar.

Een van de oorzaken die kunnen leiden tot roesten van metalen onderdelen zijn de chemicaliën die overmatig worden gebruikt. Gechloreerd water is bijzonder corrosief en zou op elk onbeschermd metaal reageren en het wegvreten. Om dit te voorkomen, raden we aan om ons artikel te lezen over hoe u de pH-waarden kunt testen en de overeenkomende chemicaliën kunt gebruiken. Wel moet worden opgemerkt dat wij voor kachels en diverse metalen aansluitingen RVS 316 gebruiken om schade door chloor of zout water te voorkomen (het gebruik van zout wordt over het algemeen niet aangeraden).

Roestvorming van de metalen onderdelen kan ook optreden als gevolg van ongeschikte onderdelen die worden gebruikt. Een van de meest voorkomende problemen is dat verschillende fabrikanten, om de kosten van het hele product te verlagen, 314 of zelfs de lagere kwaliteit – 430 staal – gebruiken. 314 en 430 platen zijn beide niet bestand tegen chemicaliën.

Waarom Roesten Of Gaan Metalen Onderdelen Van Hottubs Kapot En Hoe Voorkomt U Dit

Gebrek aan regelmatig onderhoud kan ook leiden tot roestvorming en bijkomende schade aan de hottub. Regelmatig onderhoud zou een gewoonte moeten worden en zou leiden tot een langere levensduur van de hottub. Gebruik een skimmer om deeltjes of bladeren uit het bad te halen, leeg vervolgens de hottub en maak alle zichtbare vlekken grondig schoon. Dat helpt de ophoping van vuil tegen te gaan.

Roest kan ook verschijnen als kleine plekken op het metaal zelf of tussen verschillende onderdelen die bevestigd zijn aan glasvezel of plastic lineair. Dit gebeurt door het contact van andere metalen deeltjes die niet erg corrosiebestending zijn met het metaaloppervlak, bijvoorbeeld tijdens het contact met andere metalen materialen. Microdeeltjes komen vast te zitten in zachter roestvrij staal en verschijnen als roestvlekken bij interactie met vocht (ook vocht in de lucht). Beide typen corrosie kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een polijstspons en zullen niet meer verschijnen.

Probleemoplossing

Probeer eerst een klein gebied schoon te maken en kijk hoe dat gaat. Als alles in orde is, gaat u verder met het schoonmaken van de gehele hottub en alle onderdelen en spoelt u de kuip na met schoon water. Hieronder staan enkele zelfgemaakte middelen om dat te doen:

1. Tandsteencrème en waterstofperoxide

Om deze methode te laten werken, heeft u zowel Tandsteencrème als waterstofperoxide nodig. Combineer de twee ingrediënten en mix tot het een dikke pasta is geworden. Breng de pasta aan op het aangetaste gebied van de hottub en laat het ongeveer twintig minuten intrekken. Wanneer u denkt dat de roest helemaal weg is, schrobt u de nu droge pasta eraf met een schuursponsje of puimsteen. Hierdoor lost de roest op.

2. Zuiveringszout en azijn gebruiken

Deze methode werkt het beste als uw hottub is bedekt met glasvezel. Het is ook een van de meest natuurlijke zelfgemaakte middelen. Het enige wat u hoeft te doen is zuiveringszout mengen met water en het mengsel royaal over de roestvlek gieten.

Conclusie

Kortom, de metalen onderdelen roesten om verschillende redenen, vaak gerelateerd aan waterkwaliteit en samenstelling of onvoldoende onderhoud. Om een fantastische bad ervaring te hebben is goede verzorging, onderhoud, en een juist aangepaste pH-waarde van het water, of zelfs de kwaliteit van het water zelf, noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *