Hoe Kun Je Een Hot Tub Vullen En Legen?

Eén van de allereerste taken, die je moet doen na het ontvangen van een nieuwe hot tub, is uitzoeken hoe het efficiënt kunt vullen en legen. In dit artikel zullen we de basisbeginselen hiervan bespreken en je informatie geven over de verschillende waterin- en -uitlaten, die beschikbaar zijn voor elk van onze hot tub-modellen.

Een hot tub vullen

Er zijn een aantal alternatieven voor het vullen van eenhot tub en de eerste en de meest eenvoudige manier is met een standaard tuinslang. Selecteer een tuinslang die lang genoeg is om zich uit te strekken vanaf de watertoevoer naar de hot tub en kantel het dan over de rand van de hot tub en hang het mondstuk naar binnen. Dit is de eenvoudigste oplossing waarvoor er geen extra aansluitingen in de hot tub nodig zijn.

Als je bereid bent iets meer te investeren, kan de hot tub worden uitgerust met een afzonderlijke inlaat (een roestvrij stalen buis met een kogelkraantje met een diameter van 32mm) voor het vullen van de hot tub. Bevestig een tuinslang aan deze inlaat of sluit de inlaat rechtstreeks aan op de waterleiding.

Het Vullen Van De Hot Tub Van Polypropyleen Met Een Interne Verwarmer

Een hot tub legen

Net als bij het vulproces zijn er ook alternatieven voor het legen van een hot tub en je moet zelf maar bepalen wat het beste bij je past. Elke hot tub-model, van glasvezel- en polypropyleenmodellen tot volledig houten hot tubs, kunnen van verschillende soorten wateruitlaten profiteren.

Houten hot tubs kunnen worden uitgerust met een externe waterkraan of een sifon. De eerste is een roestvrij stalen buis, die is uitgerust met een kogelkraantje om het probleemloos open en dicht te kunnen draaien. De standaard diameter van 32mm zorgt ervoor dat de aansluitende onderdelen, die je wilt gaan gebruiken om de uitlaat aan te sluiten op een slang of op een pijpleiding, heel erg gemakkelijk aangesloten kunnen worden. Om de hot tub leeg te maken, open je gewoon de klep.

De externe waterkraan is L-vormig en wordt in de bodem van een houten hot tub op het laagste punt geïnstalleerd. De klep steekt uit de zijkant van de hot tub. Een andere optie is een sifonstuk met een stop, die vergelijkbaar met een waterafvoer in een badkuip, is ook ideaal voor het verzamelen van al het water. Geïnstalleerd in de bodem van een houten model, kan deze wateruitlaat worden geopend door simpelweg de stop te verwijderen. Om dit proces te vereenvoudigen, raden we je aan om een ​​lang trekkoord aan de ring op de stop te bevestigen.

Het andere uiteinde van de sifon is een flexibele slang/elleboog. Dit eindstuk zit onder de hot tub. Zorg ervoor dat de flexibele slang klem komt te zitten tussen de fundering en de basis van de hot tub. Je moet dus ofwel de hot tub een beetje verhogen om ruimte te kunnen bieden voor de flexibele slang of, in het geval dat de hot tub recht op de vloer wordt geplaatst, een smalle groef in de grond graven om daar de flexibele slang in te leggen. Net als bij een externe waterkraan, raden we je aan om een ​​langere slang aan te sluiten op de sifon om de uitstroming van het water om te kunnen leiden. De sifon kan op elk deel van de vloer worden geïnstalleerd, maar je kunt dit het beste niet te dicht bij de kachel doen als deze ingebouwd is.

De Fiberglas Hottub Legen Met Inwendige Verwarming

Dezelfde opties zijn ook beschikbaar voor modellen van polypropyleen. De sifon wordt op exact dezelfde manier geïnstalleerd als in een houten hot tub, maar vanwege het verschil in het ontwerp ontwerp zijn de externe waterkranen voor modellen van polypropyleen niet L-vormig, maar recht. De waterkraan wordt in de wand geïnstalleerd, wat betekent dat niet al het water wordt verzameld, dus om de hot tub volledig te kunnen legen, moet je zelf het resterende water opruimen. Als een hot tub van polypropyleen een geïsoleerde bodem heeft, dat wil zeggen een dubbele bodem, dan is de externe waterkraan wel L-vormig en wordt het in de bodem geïnstalleerd, waardoor al het water wordt verzameld en de hot tub via de zijkant kan worden geleegd.

Als het om medellen van glasvezel, dan kunnen die ook worden uitgerust met een waterkraan van roestvrij staal of met een sifon, maar de installatiemethode is wel iets anders. Onze Wellness-modellen met geïntegreerde kachel hebben een waterkraan die onder het verwarmingselement doorloopt en een kogelkraan die eronder uitsteekt. De waterafvoer is aangesloten op dezelfde leiding als de onderste verwarmingsaansluiting.

Voor hot tubs van glasvezel met een andere soort kachel, zoals bijvoorbeeld een externe houtkachel, een interne snorkel kachel of een elektrische kachel, zijn er ook andere opties beschikbaar. Dergelijke hot tubs kunnen worden uitgerust met een sifon, met hetzelfde installatieprincipe als bij de hot tubs van hout of polypropyleen. Je moet er wel rekening mee houden dat in een hot tub van glasvezel de sifon niet direct in het midden kan worden geïnstalleerd omdat de houten steunstructuur er direct onder ligt. Plaats de sifon een beetje uit het midden, dichter bij de banken. Als je voor een dergelijk model met een externe waterkraan kiest, is de buis ook L-vormig, maar wel langer dan normaal.

We hopen dat deze korte handleiding je een beter beeld van alle beschikbare waterinlaat- en uitlaatopties heeft gegeven! Neem voor meer informatie contact met ons op via de e-mail of laat hier een reactie achter en dan wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *