Hoe De Sauna Die U Hebt Gekocht Houden?

Als je nog steeds twijfelt over de aanschaf van een buitensauna en bang bent voor het onderhoud, laten wij je in deze korte post zien hoe gemakkelijk dat kan zijn. Een goed onderhoud van de sauna zorgt ervoor dat de omgeving schoon blijft, voorkomt dat er bacteriën gaan groeien en geeft elke keer, dat het wordt gebruikt, weer een geweldige ervaring.

Voordat je de sauna gaat gebruiken, moet je beslissen of je je sauna natuurlijk houdt of dat je bereid bent om conserveermiddelen in de sauna te gaan gebruiken. Je kunt het ook alleen voor specifieke onderdelen, zoals banken, vloer of voor het hele oppervlak binnenin gebruiken.

Oliën voor de behandeling van saunahout komen nu net op de markt en het zal enige tijd duren om de mythe uit de wereld te helpen, dat alle sauna’s natuurlijk moeten blijven. Oliën voor de behandeling van saunahout behoudt de natuurlijke houtkleur, vermindert de vochtopname van het hout en beschermt het tegen vuil. We bevelen de saunaverzorgingsset van Harvia ten zeerste aan, die met name geschikt is voor hittebehandelde panelen van hout en elzenhout. Deze speciale olie is schoon, kleurloos en niet-toxisch voor houten oppervlakken. Houd er rekening mee dat, zonder eerst de olie te gebruiken, reinigingsmiddelen het hout kunnen bleken en vlekken op het hout kunnen veroorzaken. Gebruik om de binnenkant van de sauna schoon te maken nooit agressieve producten of chemicaliën van slechte kwaliteit. Sommige conserveringsmiddelen kunnen onaangename geuren of irritatie aan de ogen veroorzaken. Zorg ervoor dat de reiniger geschikt is voor houten oppervlakken in vochtige ruimtes en volg de instructies op. Maak een sauna nooit schoon terwijl deze nog heet is, maar laat deze eerst afkoelen.

Onderhoud Binnenkant Van De Sauna (2)

Als je de sauna onbehandeld laat, moet je er rekening mee houden dat het hout vanwege de natuurlijke processen de neiging heeft om van kleur te veranderen en grijzig wordt. Soms kan er zich ook vuil aan de banken hechten of kunnen er vlekken ontstaan, maar dat hangt natuurlijk af van hoe vaak je de sauna gebruikt en schoonmaakt. De sauna moet na elk gebruik met water worden schoongemaakt; dompel de borstel gewoon in een emmer met water en schrob de banken, de muren, de rugleuningen enz. snel schoon. Dit korte ritueel zorgt ervoor dat jouw sauna er goed uitziet. Laat de saunadeur open zodat deze volledig kan worden gelucht. Als er weer vuil of transpiratievlekken ontstaan, gebruik dan een handborstel met warm water en een mild reinigingsmiddel. Om de banken er als nieuw uit te laten zien, kun je je banken ongeveer één keer per jaar licht opschuren. Wat er ook gebeurt, gebruik geen bleekmiddel. Dit kan het hout echt uitdrogen en in de loop van de tijd kunnen er splinters ontstaan – iets dat je absoluut wilt vermijden.

Na verloop van tijd wordt het hout aangetast door zonlicht, neerslag en andere weersomstandigheden. Daarom moet de buitenkant van de sauna minstens twee keer per jaar worden geolied om de kleur en de uitstraling te behouden. Lijnzaadolie is één van onze aanbevelingen voor de delen aan de buitenkant, omdat het natuurlijk is, een weerbestendige laag vormt, het hout dikker maakt en de textuur naar boven brengt. We raden je ten zeerste aan om de deuren en de ramen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant te behandelen met een houtimpregneermiddel, om ze te beschermen tegen kromtrekken.

Onderhoud Binnenkant Van De Sauna (1)

Andere aanbevelingen:

Was, voordat je de sauna betreedt, je voeten. Als je saunaroutine bestaat ​​uit meerdere keren onderdompelen in een meer, moet je ervoor zorgen dat je geen overbodig vuil mee naar binnen neemt. Onder normale omstandigheden houdt een lichte schoonmaakbeurt meerdere keren per jaar de vloer schoon. Eén van de gemakkelijkste manieren om verkleuring en vlekken van transpiratie en lichaamsoliën tot een minimum te beperken, is om handdoeken over de banken en de rugleuningen te gebruiken.

Onderhoud Binnenkant Van De Sauna (3)

Lege houten emmers plaats je bij voorkeur buiten de sauna of ondersteboven op een kruk, om ze te drogen. Voorkom dat er metalen emmers op de bovenste bank achterblijven, want deze kunnen bij het plafond warm aanvoelen.

Een goed onderhoud van de buitensauna verlengt eenvoudigweg de levensduur. Als je suggesties of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of hieronder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *