Buitensauna – Belangrijkste Problemen En Oplossingen

We stellen het erg op prijs als je feedback op onze website achterlaat. Ik waardeer negatieve feedback vaak veel meer dan positieve. Negatieve feedback helpt ons en andere mensen die dit lezen namelijk om de problemen, die we allemaal tegenkomen bij het hebben van een houten gebouw (in dit geval een buitensauna), beter te begrijpen.

Dit antwoord is dus niet alleen voor meneer Ludwig, maar voor alle mensen die overwegen om een ​​houten buitenproduct (een bubbelbad, een buitensauna, een houten terras, een houten huis enz…) aan te schaffen. Neem alsjeblieft een kopje koffie en lees mijn antwoord aandachtig, want het zal best een tijdje in beslag kunnen nemen. Meneer Ludwig kocht een buitensauna van vurenhout. HET IS ERG BELANGRIJK om te weten dat de buitensauna werd geleverd als een pakket (voor zelf-assemblage).

De grootste problemen die de klant noemde waren (1) hars dat afkomstig was van het hout; (2) houtvervorming; (3) het ontstaan van de schimmel; (4) problemen ter plaatse bij het bouwen van de buitensauna.

Laten we deze problemen eens één voor één oplossen:

(1) Hars dat afkomstig is van het hout. Vuren of grenen zijn de twee houtsoorten die in de poriën van het hout het meeste hars bevatten. Normaal gesproken is de temperatuur in de buitensauna ongeveer 100° C. De hars in de houtporiën wordt dan vloeibaar en begint daarom te lekken. Dit is een volkomen normaal en een natuurlijk feit. De heer Ludwig bestelde een buitensauna, die was gemaakt van vurenhout en daarom kreeg hij te maken met dit probleem. Dit is het grootste nadeel van het hebben van een product van dit soort hout. Aan de andere kant zijn de producten van dit soort hout wel het goedkoopst. Hebben alle houtsoorten dit harsprobleem? Nee, niet allemaal. We gebruiken voornamelijk drie soorten hout om de buitensauna mee te bouwen. De eerste is vuren, de tweede is lariks en de laatste is thermohout. We raden altijd aan om voor het thermohout te kiezen om veel onaangename, maar natuurlijke gebeurtenissen, met het hout te vermijden. Thermohout wordt het minst beïnvloed door de temperatuur- en de vochtigheidsveranderingen aangezien de vervorming door vocht tot 90% wordt verminderd. Bovendien wordt de hars tijdens het thermische modificatieproces uit het hout verwijderd.

Kan ik dus een buitensauna van vuren of lariks bestellen? Zeker, dat kan! Alle houten delen in de buitensauna waaraan je je lichaam blootstelt, zijn gemaakt van loofhout (linden of els). Dit soort hout reproduceert geen hars en daarom is het volkomen veilig om op de banken in de buitensauna, zonder het onaangename gevoel van de hars, te gaan zitten of te gaan liggen.

(2) Houtvervorming. In dit geval richtte de klant zich op het probleem van de vervorming van de houten deuren. Welnu, grotere of kleinere vervormingen voor alle houten structuren zijn volkomen normaal en natuurlijk. De beste manier om de vervormingen te minimaliseren is om thermohout te gebruiken. Dit type hout, zoals hierboven vermeld, wordt bij hoge temperatuur gebrand en daarom worden de meeste watercapillairen verwijderd en verbrand. Dit minimaliseert de mogelijkheid van vervormingen. De heer Ludwig construeerde de buitensauna in de vroege winter wanneer de vochtigheid van het weer extreem hoog is. Bovendien vermeldde de klant dat het bouwproces van de buitensauna werd uitgevoerd in een supervochtige omgeving met veel water. De vervormde deur is dus het resultaat van temperatuur- en vochtveranderingen. Als een natuurlijk product reageert hout op veranderingen in de atmosferische omstandigheden (krimpen of uitzetten). Het zichtbaar splijten van het hout kan optreden als het uitzet en samentrekt door veranderingen in vochtigheid en temperatuur.

(3) Schimmelvorming. Het zit zo, het voorkomen van schimmel op hout of op een ander oppervlak vereist bepaalde voorwaarden. Het gebied moet vochtig genoeg zijn en de buitentemperatuur moet rond de 0-5° C liggen. Als de schimmel verschijnt, adviseren wij om, nadat het houtoppervlak volledig is gereinigd, verschillende antischimmelmiddelen te gebruiken. Om de kans op schimmelvorming te verkleinen, raden we je aan alle externe houten delen minimaal tweemaal per jaar te oliën. Lijnzaadolie is perfect voor dit doel.

(4) Moeilijkheden bij het bouwen van de buitensauna ter plaatse. Het moet duidelijk zijn dat voor het bouwen van de buitensauna je op zijn minst de basisvaardigheden van een timmerman nodig hebt. Hoe dan ook, we bouwen altijd de meest geavanceerde onderdelen in onze fabriek (zoals de houten sokkel van de sauna, de panoramische ramen, deuren enz.) maar er zijn nog steeds situaties waarin basisvaardigheden en kennis vereist zijn. We raden je altijd aan om een professionele timmerman te raadplegen als je met onzekerheden te maken krijgt. Wij bieden handleidingen voor het bouwen en deze kunnen altijd worden verkregen voordat het specifieke product wordt besteld. Als de situatie het toelaat, raden we je altijd aan om een reeds vooraf gemaakte buitensauna te bestellen. We zullen het perfect bouwen zodat je geen problemen ondervindt. Aan de andere kant zijn zelfassemblerende pakketten uitermate handig voor locaties die moeilijk toegangkelijk zijn.

            

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *