Opties Voor Hot Tub Waterbehandelingen

Voor de meest aangename ervaring en om ervoor te zorgen dat de spa nog jaren goed blijft draaien, moet men het schoonmaken van de spa als een noodzakelijke taak beschouwen. Om geen kostbaar water te verspillen, moet men, door het regelmatig te verversen, speciale waterverzorgingsets en filters gebruiken. Ze houden het badwater voor langere tijd schoon omdat ze dit ontdoen van slijm, organische deeltjes en bacteriën. 

Laten we deze manieren om het water schoon te houden eens verder tegen het licht houden:

Hoe vaak moet het water van een houtgestookte hot tub worden ververst?

Na elk bad, tenzij er waterreinigingsoplossingen of filtratiesystemen worden gebruikt.

als het water in de hot tub helder is

dan ja, en om dit water te verkrijgen moeten chemicaliën of filtratiesystemen worden gebruikt.

als het water van de hot tub troebel is

Nee, het water in de hot tub mag niet troebel zijn. Kijk naar de verschillende waterbehandelingsmogelijkheden

welke hot tub chemicaliën het beste zijn

Wij adviseren oplossingen met zeer kleine chloortoevoegingen. AquaFinesse hot tub waterbehandelingssets zijn een perfecte oplossing om het water schoon te houden.

waarom hot tub water groen

Dat komt omdat er algen in zijn gaan groeien. Stap niet in zulk water. Vervang het water en gebruik later verschillende waterbehandelingsoplossingen.

hebben houtgestookte hot tubs chemicaliën nodig

Over het algemeen zijn er 2 oplossingen om het water in goede conditie te houden. Men kan milde chemicaliën gebruiken of de betere manier is het gebruik van waterzuiveringsfilters zoals zandfilter en UV (ultraviolet) filters.

hoe hot tub water te reinigen

Het gebruik van zandfilter en UVC-filter reinigt het water van de hot tub. Ook moet men de pH-waarde van het water regelen. De aanbevolen waarde is 7 – 7,4. Gebruik actieve zuurstof voor de desinfectie. Om het water kristalhelder te maken, is het noodzakelijk om een flocculant/stollingsmiddel te gebruiken. ALGAECIDE – algicide is een hoge concentratie profylactisch tegen algen.


Instructies voor wateronderhoud bij een hot tub

Algemene aanwijzingen

De watercirculatie door een zandfilter en de desinfectie van het water met chemische producten helpen de kwaliteit van het water in de hot tub te behouden. Bij intensiever gebruik van de hot tub is gemiddeld één keer per week of meer onderhoud nodig.

Zandfiltratie + UVC-filter

In de hot tub kan een filter (zandfilter) met een filterelement (zand) worden geïnstalleerd, dat het water reinigt van de vegen die zich in het water bevinden. UVC-filter wordt meestal (niet altijd) samen met de zandfilter geïnstalleerd. UVC hot tub filters helpen bij de bestrijding van bacteriën. Het water wordt door het UV-C apparaat gepompt, waar het wordt blootgesteld aan UV-C straling met een golflengte van 254 nanometer. De straling wordt geproduceerd door een speciaal licht, dat ervoor zorgt dat ziektekiemen en bacteriën geen kans krijgen zich te ontwikkelen.

Chemische behandeling van water

Tijdens de werking van de houten hot tub neemt de vorming van micro-organismen in het water toe. Om besmetting van het water van de hot tub te voorkomen en het dus veilig te gebruiken, is het noodzakelijk om dit te doen:

– het water te behandelen met chemische ontsmettingsmiddelen;

– de pH-waarde op peil te houden;

– algen die zich in het water kunnen bevinden, te vernietigen;

– de stolling uit te voeren.

Regulering van het PH-niveau

Het PH-niveau moet 7,0 – 7,4 zijn. Dergelijke grenswaarden zijn noodzakelijk voor de effectieve blootstelling van chemische producten. Voor de controle van het pH-niveau zijn tester- en testtabletten noodzakelijk. Als de pH-waarde hoger is dan 7,4, moet de maat “pH-minus” worden gebruikt. Als de pH-waarde lager is dan 7,0 is het noodzakelijk om de maat “pH-plus” te gebruiken.

Voor het gebruik van chemische producten is het altijd noodzakelijk om er zeker van te zijn dat de pH-waarde overeenkomt met de normen: 7.0 – 7.4.

– pH-minus verlaagt de pH-waarde van het water

– pH-plus verhoogt de pH-waarde van het water

PH MINUS KORRELS

De maatregel die wordt gebruikt om de pH van water te verlagen. De ideale pH van het water moet binnen het bereik van 7,0 – 7,4 liggen. Dosering: 150g granulaat voor 10m³ water verlaagt de pH-waarde met 0,2, bijvoorbeeld als de kuip 50m³ water bevat en de pH moet worden verlaagd van 8,0 naar 7,0, dan moeten de maatregelen 5x5x150=3750g worden gebruikt. De dosering van de granulaten moet worden verhoogd in hard water en verlaagd in zacht water. Voor het gebruik wordt de benodigde hoeveelheid granulaat opgelost in water, waarbij de granulaten geleidelijk aan in het water worden gegoten, maar niet andersom. De bereide oplossing wordt over de gehele omtrek in het water gegoten.

Desinfectie van water met actieve zuurstof

De water-pH van 7,0-7,4 wordt aanbevolen om de effectiviteit van de desinfectie te garanderen. Optimaal zuurstofgehalte in het water: 5-8 mg / l. De tabletten worden in een skimmer of drijvende chlorinators geplaatst. Giet de tabletten niet rechtstreeks in het water. De begindosering: 10 tabletten / 10 m3 water. Voor een constante waterbehandeling: 5 tabletten / 10 m3 water één keer per week. Als het volume van de tub ongeveer 1500 l water is, hebben we ongeveer 1 keer per week een tablet (20 g.) actieve zuurstof nodig.

Sneloplossend chloor (chloorslag)

De pH van het water van 7,0-7,4 wordt aanbevolen om de effectiviteit van de desinfectie te garanderen. De optimale hoeveelheid vrij resterend chloor in het water: 0,6-1,0. Los de benodigde hoeveelheid granulaat op in water voor gebruik en giet het granulaat geleidelijk aan in het water, maar niet andersom. De initiële dosering: 80-100 g granulaat / 10 m3 water. Voor een constante waterbehandeling: 35 g granulaat / 10 m3 water om de 3-6 dagen. Als het volume van de kuip ongeveer 1500 l water is, zouden we ongeveer 5 g chloor per week nodig hebben. De bereide oplossing wordt over de hele omtrek in de hot tub gegoten. Voer de chloorbehandeling uit na blootstelling aan de zon en gebruik de hot tub niet totdat de vereiste hoeveelheid vrij resterend chloor is bereikt. Het wordt aanbevolen om niet eerder dan na 12 uur in de hot tub te baden. Voer minstens één keer per maand een chloorshock uit na het bijvullen met nieuw water of na een groter bad. Wanneer u de procedure van de chloorshock uitvoert, moet er geen of minimale actieve zuurstof in het water aanwezig zijn.

Profylactisch tegen algen

ALGAECIDE – algaecide is een hoge concentratie profylactisch tegen algen. Vloeibare algicide desinfecteert het zwembad- of warmwaterbadwater en reinigt het van algen. De pH van het water van 7,0-7,4 wordt aanbevolen om de effectiviteit van de desinfectie te garanderen. De hoeveelheid product die nodig is voor het hydromassagesysteem wordt berekend op basis van het volume van het bad of de hot tub. Het is aangewezen om ’s avonds het water te bereiden door de producten langzaam langs de wanden van de hot tub of het zwembad te gieten. Als het volume van het bad ongeveer 1500 l water is, zouden we 15 ml van deze vloeistof één keer per 2 weken nodig hebben, in combinatie met 20 g actieve zuurstoftablet.

Water helder maken

Om het water kristalhelder te krijgen is het noodzakelijk om een flocculant/stollingsmiddel te gebruiken. Tijdens de werking van de gebruikte maat worden de microstollingsdeeltjes samengevoegd tot grotere verbindingen, die later in het filter achterblijven. De waterzuiveraar is ontworpen om de kleinste deeltjes te combineren tot grotere deeltjes in het water, zodat ze kunnen worden opgevangen door de geïnstalleerde zandfilter. De maatregel is alleen geschikt voor gebruik met zandfilters. Als het volume van de kuip ongeveer 1500 l water is, zouden we 10 ml van deze vloeistof één keer per 2 weken nodig hebben.

Waterniveau in de hot tub

Het waterniveau in het zwembad of de hot tub moet worden gehandhaafd. Wanneer er onvoldoende water is, kan er lucht in het systeem verschijnen en dit kan een reden zijn voor het uitvallen van de circulatiepomp. Tijdens de werking van de hot tub is het noodzakelijk om het waterniveau te controleren en, indien nodig, meer water in de hot tub toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *