Wat Voor Soort Hout Moet Ik Kiezen Voor Mijn Hot Tub of Sauna?

Heb je je ooit afgevraagd hoe hot tubs van elkaar verschillen, afhankelijk van houtsoort?

Veel beslissingen moeten worden genomen om de perfecte houten hot tub te kiezen. Ab model, grootte, kleur, hout en eindigend met toebehoren. Als uw beslissing is om een volledig natuurlijk product – een handgemaakte houten hot tub, moet u overwegen welk hout past bij uw verwachtingen. Er zijn vijf soorten hout die het meest voorkomende onder onze klanten zijn. Siberische spar, lariks, thermohout, eik en rode ceder. Allen zijn anders van kleur en textuur evenals in houtkenmerken. Houten hot tubs vereisen meer onderhoud in het algemeen, maar het hangt af van de houtsoort ook. Dus welk type van hout is de perfecte kiezen voor u? Ontdek dat hieronder!

Siberische spar

Siberische spar is de meest populaire keuze. Het is wit, licht en zacht, zeer veelzijdig, gemakkelijk om mee te werken en te onderhouden. Hoewel spar heeft een zeer lichte kleur. Spar kan vrijwel worden gekleurd in elke kleur die je wilt uw tuinaanleg, wat niet het geval is met Thermohout of Lariks aan te passen. Spar is een van de sterkste houtsoorten, sterk, stijf en taai. Het is echter niet van nature bestand tegen de aldus moet regelmatig worden behandeld en afgedicht rot, maar met de juiste onderhoud Siberische spar perfect selectie meeste klimaten. Het wordt sterk aanbevolen om het hout te behandelen aan de buitenzijde 1 of 2 keer per jaar, door het gebruik van lijnolie.

Siberische Spar TimberIN

Lariks

Larikshout behoort tot het zwaarste en meest veerkrachtige coniferenhout beschikbaar zijn op de markt. Het wordt gewaardeerd om zijn stevige, waterdichte en duurzame kwaliteiten. Lariks is een zeer eco- en mensvriendelijke en wordt beschouwd als een warm bouwmateriaal. Bovendien lariks is veel beter bestand tegen insecten en verval ten opzichte van sparren. Het hout is bestand tegen rot wanneer ze in contact met de grond, en is geschikt voor binnen en buiten gebouw. Lariks groeit langzamer en dus een hogere dichtheid hout, en bevat een hogere hars stof. Na verloop van tijd zijn veerkracht en de dichtheid zal alleen maar toenemen. Het is zeer decoratief en licht. Dit hout heeft een veel warmere bruine kleur, met mooie zichtbare korrel.

Lariks TimberIN

Thermohout

Thermo-verwerkt hout is donkerder dan natuurlijk hout, meer weerbestendig en beter bestand tegen rotten. Thermohout is gemaakt door middel van een chemisch-vrij proces met behulp van warmte dampen en stoom. De kwaliteiten zijn door de hoge temperaturen te stellen (170 tot 230 °C), zonder de toepassing van hulpstoffen. Daarom is het proces van het eesten hout milieuvriendelijk. Het hout is veel lichter dan voorheen en vervorming door middel van versterking wordt verlaagd tot 90%. Hars uit het hout tijdens de thermische modificatieproces. Daardoor komt het hout niet scheiden hars zelfs bij hoge temperaturen. Al met al thermohout isolatiekwaliteiten beter, het lijdt aan minder vocht vervorming en is stabieler, geschikt voor gebruik in buitenomstandigheden.

Thermohout TimberIN

Siberische Eik

Eikenhout is oersterk, zwaar en duurzaam. Het is bestand tegen schimmels en schimmelaantasting. Hard en zwaar hout, met een lage stijfheid en middelgrote verpletteren. Het heeft ook zeer goed stoombuigen eigenschappen. Het is gemakkelijk te bewerken, nagels, lijm en schroeven. Het vlekken gemakkelijk en kan diverse kleuren te nemen. Echter, vanwege de hoge capaciteit van waterabsorptie neigt te krimpen of uitzetten. Oak vraagt veel meer onderhoud.

Siberische Eik TimberIN

Rode ceder

Tegenover Eik, Rode Ceder heeft een zeer lage krimp. Rode ceder is de beste thermische isolatie onder de algemeen beschikbare zachthout en is veruit superieur aan baksteen, beton en staal. Behoorlijk afgewerkt en onderhouden, zal ceder tientallen jaren probleemloos dienst te leveren. Want het is vrij van pek en hars, Rode Ceder heeft uitstekende lijmen eigenschappen en met zijn hoge mate van dimensionele stabiliteit, het perfect aanvaardt verven, beitsen, oliën en andere coatings, maar de ruwe textuur kan extra werk nodig hebben. Canadese Rode Ceder wordt vaak beschouwd als de meest duurzame bouwmateriaal beschikbaar.

Rode Ceder TimberIN

Onderhoud van exterieur van houten delen van de tub

We raden aan het oliën van het exterieur houten delen tweemaal uit te voeren per jaar. De meest geschikte tijd is vóór en na de winter. Er zij opgemerkt dat slechts buiten een houten hot tub moet worden bedekt met olie. We raden het gebruik van lijnzaadolie, maar andere oplossingen voor het hout onderhoud zijn ook aanvaardbaar. De normale levensduur is meer dan 10 jaar als het bad goed onderhouden.

welk hout voor hottub of buitensauna

Men kan kiezen uit sparren, lariks, thermohout, rode ceder

Gelukkig baden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *