Winter Hot Tub Zorg

De winter komt eraan! Niets te vergelijken met een stomende bad als de sneeuw valt uit de hemel tijdens de nacht van de koude winter. Geniet van dit gelukzalige activiteit de hele winter door het volgen van onze winter hot tub zorg gids.

Bij het verwarmen van een hot tub tijdens de koudere dagen

Het zal langer duren dan normaal, omdat zowel de initiële watertemperatuur en buitentemperatuur zijn belangrijke factoren. Zorg ervoor dat u het bad te dekken tijdens het opwarmen.

Wanneer de temperaturen onder het vriespunt dalen

In koudere klimaten, waar de temperaturen onder nul zijn de norm, moet men ervoor zorgen dat het water niet bevriest in de hot tub. Aangezien water uitzet bij het invriezen, kan de toename van het volume ernstige schade aan de glasvezel of polypropyleen voering, houten panelen, kachels en massagesystemen veroorzaken.

Het is belangrijk om vooruit te plannen. Laten we zeggen dat de temperaturen dalen tot -5 ° C en de hot tub is gevuld tot de top. Als men van plan om de hot tub de volgende dag te gebruiken, kan het water worden gelaten in de hot tub als een bedrag dat groot zou niet snel bevriezen. Indien de hot tub zit ongebruikt week of langer, dan is het noodzakelijk om deze volledig leeg is. Natuurlijk, als de temperaturen dalen nog lager, zeggen -10 ° C en onder, deze periode verkort en dezelfde hoeveelheid water bevriest sneller.

Het leegmaken van het bad betekent helemaal niet alleen het aftappen van al het water uit, maar ook ervoor te zorgen dat er geen water meer in diverse aansluitingen en slangen. Vergeet niet om te controleren op water residu in de kachel.

Als de hot tub heeft een luchtbel massage systeem is geïnstalleerd, restwater uit de leidingen en slangen van dit systeem moet worden uitgeblazen. Leeg eerst het bad volledig, zet de lucht massage blower en laat het lopen voor 5 tot 7 minuten totdat al het restwater uit loopt.

Als de hydromassage het hoeft niet extra worden afgevoerd (water volledig afgevoerd uit het systeem nadat de ventilator is uitgeschakeld).

Wanneer winterklaar een hot tub

Als het bad niet gebruikt zal zitten al de hele winter, moet worden klaargestoomd voor “winterslaap”. Ten eerste moet het water volledig worden afgetapt (van het bad, de verwarming, massagesystemen en andere verbindingen), dit geldt voor alle soorten baden – glasvezel, polypropyleen en hout. Als er een externe water vrijlating kraan geïnstalleerd, komt het isolerende doek kan worden gewikkeld rond het. Filters, pompen massage of een andere spa apparatuur moet worden losgekoppeld en binnenshuis opgeslagen.

Als men het winterklaar maken van een houten bad, dan factoren zoals luchtvochtigheid moet worden beschouwd. Het is niet aan te raden om een houten kuip laten staan leeg voor een lange tijd als toen het hout kan uitdrogen. Gelukkig luchtvochtigheid tijdens de winter is relatief hoger is dan ook in koudere klimaten houten kuipen kan worden overgelaten leeg te zitten. Geen behoefte aan extra covers (op die manier de lucht vrij kan circuleren).

Om snel samen te vatten: 1) houdt de hot tub deksel op bij het verwarmen van het op, 2) van plan vooruit – als u gebruik maakt van de hot tub heel vaak, zal het water niet bevriezen als je het achter in het bad, 3) als het bad zit ongebruikte, lege al het water uit, 4) geniet van uw hot tub tijdens de wintermaanden.

Gelukkig zwemmen!

2 antwoorden op “Winter Hot Tub Zorg”

  1. Wat als je de hot tub maar 15 keer per jaar ( gespreid ) gebruikt en telkens de hot tub leeg maakt. Geeft dat problemen? Uitdroging => lekken?

    1. Bedankt voor uw reactie. Als men polypropyleen of een glasvezelbubbel heeft, is het het beste om het tot het volgende gebruik leeg te laten. Niets wordt leeg en droogbubbel.
      Als men een houten bubbelbad heeft, raden wij aan om wat water in het bubbelbad te laten om krimp te vermijden. Om te voorkomen dat water wordt bevroren gebruiken we dit nieuwe accessoire: https://www.woodenhottubsale.co.uk/product/avoid-hot-tub-water-freezing-in-winter/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *