Alles Wat U Moet Weten Over Het Leveringsproces

Als u overweegt een hottub of sauna in uw tuin te laten installeren, vraagt u zich waarschijnlijk ook af hoe de levering van zo’n product is georganiseerd. In dit artikel proberen we alle belangrijke vragen te beantwoorden over de verzendkosten, het leveringsproces of de installatie.

Douane-, invoer- of andere kosten – moet ik deze betalen?

Ons bedrijf is gevestigd in de Europese Unie, hierdoor hoeven geen van de Europese klanten extra kosten te betalen. De prijzen die u vindt op onze website zijn al inclusief btw. Echter, als u op de naam van uw bedrijf koopt en wilt kopen met 0% btw, kunt u ons uw btw-nummer aanleveren (het nummer moet geldig zijn in het VIES-systeem, u kunt het hier controleren), en wij zullen een factuur sturen met 0% btw.

Als u zich in een land bevindt buiten de Europese Unie, is het proces een beetje anders. Ten eerste zouden we factureren met 0% btw. Om het product te laten bezorgen, moet u de invoer-, douane-, en btw-kosten betalen aan de overheid van uw land. Zodra onze vervoerders het land verlaten, wordt er contact met u opgenomen door lokale autoriteiten, en ontvangt u instructies over hoe u voor de kosten om het product bij u te bezorgen, kunt betalen.

Hoe zit het met de verzendkosten?

Voor de hottubs hebben we vaak speciale aanbiedingen, zoals bijvoorbeeld een gratis bezorging. Daarom kan men gratis verzending vinden voor een bepaald whirlpool model voor buiten. Als de verzending voor een bepaald model niet gratis is, kunt u de prijs vinden op onze website. Hiervoor kunt u de mogelijkheden onder de omschrijving van de hottub controleren, de verzendkosten staan meestal onderaan de pagina vermeld.

Over buitensauna’s gesproken, de bezorgkosten zijn niet inbegrepen en moeten afzonderlijk berekend worden. Om de bezorgkosten voor de buitensauna’s te bepalen, moeten we het volgende weten: (1) het model; (2) de maat; (3) voorgemonteerd of plat verpakt; (4) het leveringsadres.

Voor de hottub heaters en andere accessoires zijn de bezorgkosten inbegrepen, behalve voor de landen buiten de EU zoals Noorwegen of Zwitserland. Als u de verzendkosten van een bepaald product niet kan vinden op onze website, laat het ons dan weten, dan zullen wij u voorzien van deze informatie.

Wat is het leveringsproces van een hottub?

Ten eerste moeten we u informeren dat ons bedrijf niet installatie diensten aanbiedt. Over het algemeen vervoeren wij onze producten tot de stoeprand met onze vrachtwagens, wat betekent dat de vrachtwagen naar u toe komt en het lossen en installeren door u zelf moet worden geregeld. Hieronder kan u advies zien over hoe een bepaald product gelost kan worden.

Fiberglas hottubs: let er op dat deze hottubs altijd volledig voorgemonteerd in de fabriek worden geleverd, daarom wordt een fiberglas hottub nooit als een zelfbouwpakket geleverd. Het gewicht van deze hottubs varieert tussen de 150-170 kg. Het handigste is om zo’n soort hottub te lossen met behulp van een vorkheftruck. Maar, als een klant geen toegang tot dergelijke of soortgelijke machine heeft, is het mogelijk om een soortgelijke hottub met de hand te lossen. Dit kan met een groep van ~4 volwassenen gedaan worden.

Chariot élévateur De Déchargement De Spa

Polypropyleen hottubs: deze modellen kunnen ook alleen volledig voorgemonteerd in de fabriek geleverd worden. Het gewicht van deze hottubs varieert tussen de 200-300 kg, dus handmatig lossen wordt hier een beetje ingewikkeld. We raden aan om losmachines ter plaatse te hebben. Nogmaals, de vorkheftruck is de meest aanbevolen optie.

Volledig houten hottubs kunnen of volledig voorgemonteerd uit de fabriek geleverd worden, of niet gemonteerd (zelfmontage set) geleverd worden. Het totale gewicht ligt rond de 200-300 kg. Als u kiest voor een in de fabriek voorgemonteerd model, is het advies om losmachines te gebruiken. Als u het echter als zelfmontage set koopt, kunt u het pakket eenvoudig uitpakken en de onderdelen handmatig verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat u tenminste 2 volwassenen nodig heeft voor het lossen.

De exacte afmetingen en het gewicht van elk product kan gevonden worden in de technische informatiebladen op onze website (zie onderstaande afbeelding).

Technisch Gegevensblad

Wat is het leveringsproces van een buitensauna?

Onze sauna’s, evenals onze hottubs, worden geleverd tot aan de stoeprand, dit betekent dat de vrachtwagen naar u toe komt en het lossen en installatie door u georganiseerd moet worden. Afhangend van het model, kunnen de buitensauna’s ofwel voorgemonteerd in de fabriek, of als een zelfmontage set geleverd worden.

Als u een in de fabriek voorgemonteerde sauna bestelt, moet u een soort losmachine regelen. Meestal is een vorkheftruck de meest handige optie. Houd er alstublieft rekening mee dat onze vrachtwagens niet uitgerust zijn met lossystemen, en het lossen daarom de verantwoordelijkheid is van de klant.

Als u voor een plat verpakte sauna kiest, dan kunt u deze uitpakken en de onderdelen met de hand uitladen. Houd er echter wel rekening mee dat het zwaarste onderdeel rond de 200 kg zal wegen, dus er een groep volwassenen nodig is voor het losproces.

De exacte afmetingen en het gewicht van elke sauna kan gevonden worden in de technische informatiebladen op onze website.

Sauna Lossen Vorkheftruck

Welke toegang is nodig?

In de meeste landen van de Europese Unie, worden de hottubs geleverd met kleine (3,5 t) vrachtwagens. Een uitzondering wordt toegepast voor de grootste hottubmodellen – houten en polypropyleen hottubs met een binnendiameter van 2200 mm, en voor de rechthoekige hottubs met afmetingen van 2000 x 2000 en 2200 x 2200 mm. Deze modellen zijn te groot om in een standaard kleine vrachtwagen te passen, dus zijn ze geleverd met een grote (18 m, 40 t) vrachtwagen. De klant moet daarom er voor zorgen dat de leveringsplaats bereikbaar is met een dergelijke vrachtwagen.

In het VK worden ondertussen alle hottubs, onafhankelijk van het model of de grootte, geleverd met grote vrachtwagens (18 m, 40 t). Als dit enige ongemak veroorzaakt, laat het ons weten, dan kijken we of we een andere oplossing kunnen vinden.

Buitensauna’s worden gewoonlijk geleverd met een 18 m, 40 t vrachtwagen. De leveringsplaats moet daarom goed bereikbaar zijn (brede weg, goed wegdek).

Hoe is het leveringsproces georganiseerd?

Zodra de productie van uw product is voltooid, start onze transportmanager met het zoeken naar beschikbare leverdata, en neemt contact met u op om de beste leverdatum en tijd voor u te kiezen. De levering is gewoonlijk georganiseerd op werkdagen.

Bij de levering dienen de goederen voorafgaand aan het lossen gecontroleerd te worden. Als er onderdelen ontbreken of schade is veroorzaakt door het transport moet dit strikt worden gemarkeerd in het verzenddocument (CMR), het document moet worden gescand en daarna naar de verantwoordelijke verkoper worden gestuurd gedurende 5 werkdagen. Als het pakket niet aan uw verwachtingen voldoet, neem dan contact met ons op zodat we de problemen op kunnen lossen.

Algemene informatie

De Klant begrijpt duidelijk dat de plaats van productie in Litouwen is. De Klant wordt de eigenaar van het product nadat de betaling compleet is (100 % van het totaalbedrag) voor het product. Houd er rekening mee dat het bedrijf TimberIN niet de producten levert aan de Klanten. Er wordt van uitgegaan dat elke keer dat de Klant de verzending van het bedrijf TimberIN zoekt, TimberIN als een tussenpersoon zal optreden en de prijsopgave van de verzendkosten van het transportbedrijf aan de Klant doorgeeft.

Als de verzendkosten niet afzonderlijk worden weergegeven in het productmandje (voor wildernisbaden), of als het wordt weergegeven als ‘gratis verzending’ of ‘inclusief verzendkosten’, de Klant er mee akkoord gaat dat de verzendkosten voor een dergelijk product 280 euro bedragen. Indien dit aanbod niet aan de verwachtingen van de Klant voldoen, wordt 280 euro van het totale bedrag afgetrokken.

De Klant begrijpt duidelijk dat alle diensten voor de verkoop en na de verkoop worden aangeboden vanuit Litouwen, zoals beschreven in het garantieformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *