Een Prachtig, Maar Eenvoudig Ingebouwde Hottub Project Om Inspiratie Op Te Doen

Droomt u al langer over het maken van een terras met een ingebouwd Scandinavisch bad in uw tuin? Of misschien heeft u al een ruim dek waar u een hottub in kan laten zinken en er uw eigen spa hoek van kunt maken? Maak uw eigen dromen waar met de simpele stappen die in dit artikel worden beschreven.

De allereerste stap bij het realiseren van een dergelijk project is om zeker te weten welk model het beste past bij u. U kan alle modellen bekijken en hun verschillen hier in de technische datasheets bekijken. In deze sheets vindt u ook de afmetingen en andere technische informatie die zal helpen bij het voorbereiden van de ruimte voor uw spa.

Als u eenmaal een exact model hebt gekozen, kunt u beginnen met het voorbereiden van het terras. Wanneer u een houten terras maakt, houd genoeg ruimte over voor de ingebouwde hottub, gebaseerd op de afmetingen aangegeven in de technische sheets. U kunt bijvoorbeeld karton gebruiken om de benodigde ruimte op te meten.

Bain Nordique Scandinave Integre Encastre Enterre

Of, als u al een houten dek heeft die u wilt transformeren in een terras met een verzonken hottub, zaag een cirkel van de juiste maat uit op uw terras.

Ingegraven Hottub

Een heel belangrijk punt is dat, gevuld met water en vol met zwemmers, de hottub meer dan 1000 kg zal wegen. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de hottub niet aan de randen hangt en vanaf de onderkant wordt ondersteund. Fijn is dat onze verzonken hottub vaak worden geleverd met een houten draagframe dat u eenvoudig kunt gebruiken voor de installatie, en u hoeft zich geen zorgen te maken over extra ondersteuning.

Hot Tub Isolatie

Als de hottub die u heeft gekocht elementen bevat zoals een externe kachel, elektrische kachel, massagesystemen, filtratie, enz., moet u er rekening mee houden dat deze accessoires geïnstalleerd zullen worden aan de zijkanten van de hottub, en u moet goede toegang tot de hottub hebben in het geval dat een van deze systemen onderhoud nodig heeft.

Kiest u voor een externe kachel, dan zijn de slangen ongeveer 70 cm lang, en moet de kachel op gelijke hoogte blijven als de hottub. Kiest u voor een elektrische kachel, dan worden er extra houten planken toegevoegd, en wordt de kachel daarop geïnstalleerd.

Hot Tub Verwarming

Om een aangename hottub ervaring te garanderen, is een belangrijk punt om te zorgen dat de water voldoet aan de hygiënische normen. De beste oplossing hiervoor is om te zorgen dat het water na elk gebruik wordt ververst. Het is echter volkomen normaal dat het verversen van meer dan 1000 liter water na elke duik een vrij duur plezier is. Daarom raden we ten zeerste aan om een filtratiesysteem te kopen met de hottub. Wij kunnen een zand filtratiesysteem installeren dat op een gewoon stopcontact moet worden aangesloten. In combinatie met waterontsmettingsmiddelen kunt u het water eens in de 1-3 maanden verversen.

Filtersysteem

De volgende stap is om erachter te komen hoe u de hottub gaat legen. Wij bieden drie opties: standaard waterafvoer met stekker, buitenkraan, of buitenkraan + toevoeging van een sneladapter voor de tuinslang set. Meer nuttige informatie over al deze opties kunt u vinden door hier te klikken. In deze link vindt u alle nodige informatie over elektrische installatie.

Waterafvoerr

Als de kuip in de grond is verzonden, zorg er dan voor dat het grondoppervlak waterpas is en vrij van onnodig vuil.

Wanneer al het voorbereidende werk is gedaan, laat uw hottub zinken, sluit de elektrische apparaten aan, vul het met water, en de klus is geklaard – tijd om te genieten van uw eigen ontspanningsruimte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *