Voorbereiding Van De Ondergrond Voor De Outdoor Sauna

In het artikel van vandaag gaan we in op de noodzaak van een goed voorbereide ondergrond voor de outdoor sauna. Dit is een vrij algemene vraag, die we vaak krijgen van onze klanten die binnenkort de eigenaar zullen worden van een sauna in de tuin. Nou, laten we er maar meteen induiken.

Waarmee moet je rekening houden voordat je met de ondergrond begint?

Het eerste wat je moet doen, is de exacte plaats bepalen waar de sauna zal komen te staan. Meestal zal men kijken naar een eenvoudig, niet-voorbereid, stukje grond dat met gras is begroeid. Je moet beslissen over de grootte van het gebied, dat moet worden voorbereid voor de houten sauna. De grootte van het gebied komt meestal overeen met de grootte van de ondergrond van de sauna, maar niet altijd omdat dit afhangt van het ontwerp en de stijl van de sauna.

2 meter voor de Barrel sauna

2 meter voor de Barrel sauna

2 meter voor de Iglo sauna

2 meter voor de Iglo sauna

Voordat je de ondergrond voorbereid, moet je altijd aan ons team de afmeting van de sauna vragen.

Daarna verwijder je de graslaag van ongeveer 5-10cm. Dit is nodig om onstabiele plekken te voorkomen, die de waterafvoer kunnen blokkeren. Je moet onthouden dat de accumulatie van water strikt verboden is en dat de oppervlakte goed waterdoorlatend moet zijn. De ondergrond van de sauna wordt gewoonlijk gemaakt van hout en water kan leiden tot schimmel en rot, die uiteindelijk de structurele stabiliteit van het gebouw zal verzwakken.

Ten tweede moet de grond onder het grasgebied worden geconsolideerd en goed worden genivelleerd. Een goed genivelleerd oppervlak is vereist om de stabiliteit van de outdoor sauna te waarborgen. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot verschillende drukkrachten, die uiteindelijk barstjes en verschillende zichtbare vervormingen van de sauna zullen veroorzaken.

Ten slotte moet je de bovenste laag waarop de sauna zal worden geplaatst aanleggen. Deze laag is verantwoordelijk voor de waterafvoer. Grind is hiervoor perfect.

De beste ondergrond voor een sauna is grind

De beste ondergrond voor een sauna is grind

De belangrijkste en algemene voorbereiding voor de ondergrond is hierboven beschreven, maar er zijn talloze andere opties en mogelijkheden. Bekijk de onderstaande foto’s waar je veel verschillende voorbeelden van voorbereidingen voor de ondergrond vindt, die wij gedurende de afgelopen jaren samen met onze klanten hebben verzameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *