Zoutwaterzwembad vs. chloor [& Waarom chloor beter is]

Het is een geweldig idee om van uw tijd te genieten en in een zwembad of hottub te gaan, het is ook goed voor uw lichaam en geest. Bovendien kan het een coole manier zijn om te sporten, in vorm te blijven en zelfs om van wat therapie te genieten. Met dat in gedachten, moet u ook aan hygiëne en veilig blijven denken.

U wilt er zeker van zijn dat u niet wordt blootgesteld aan slechte chemicaliën. U kunt tenslotte bacteriën vinden in het water, dus u moet weten of er chloor of zoiets in het water zit, anders kan het erg problematisch of uitdagend zijn om met dit soort dingen om te gaan. Het is belangrijk om chloor of zout water te gebruiken voor het onderhoud van het zwembad. Hier kunt u zien welke de betere optie is.

Waterdesinfectie Met Chloor Voor Bubbelbaden (5)

Zoutwaterzwembad mythes

Zoutwater hottubs en zwembaden zijn erg populair geworden de laatste paar jaren. Velen denken dat zoutwaterzwembaden geen chloor hebben. De zoutwatersystemen zijn afhankelijk van chloorgeneratoren, en ze duwen elektriciteit via het chloor en brengen een geweldig ontsmettingsmiddel binnen. Als gevolg hiervan zult u zelden iets vinden als een chloorvrij zwembad, zelfs niet als u zoutwater gebruikt.

Korte geschiedenis

Het is belangrijk om te weten dat mensen al vele jaren zwembaden gebruiken. Natuurlijk zijn ze er in de loop van jaren in geslaagd om hun functies te verbeteren en ze naar een hoger niveau te tillen. Tijdens de laatste 100 jaar, zijn er talloze zwembadbehandelingen uitgevonden. Bijvoorbeeld, chloor was uitgevonden in het vroege 1900.

Ozon was oorspronkelijk gemaakt om het drinkwater te desinfecteren, maar het werd in de jaren ‘60 en ‘70 gebruikt voor het reinigen van zwembadwater. UV-stralen werden ook gebruikt om virussen en bacteriën aan te vallen. Zoutwater is begonnen in Australië, en de mensen begonnen het te gebruiken om chloor te genereren. Directe hydroxyl injecties zijn een nieuwere optie en worden gebruikt om het water te zuiveren.

Het is belangrijk om op te merken dat hottubs al erg populair waren sinds de badkamers en warmwaterbronnen beschikbaar waren. Het is altijd al een geweldige manier geweest om te ontspannen en te relaxen na het uitvoeren van fysieke activiteiten. Het oude Rome en het oude Japan zijn een goed voorbeeld van het nemen van hete baden en genieten van hun voordelen.

Veiligheid is erg belangrijk

Precies zoals we hierboven zeiden, water kan een grote broedplaats zijn voor virussen en bacteriën. Hierom wilt u chloor in zwembaden of hottubs gebruiken om zeker te weten dat het water veilig en gezond is op de lange termijn. Zo voorkomt u ziektes. Met dat in gedachten, is er een verschil tussen warm en koud water. Het heeft verschillende eisen als het gaat om chloorhoeveelheden en veiligheid.

Waterdesinfectie Met Chloor Voor Bubbelbaden (3)

Voordelen en Nadelen van Chloorwaterbehandeling

Chloor kan geweldig zijn omdat het kostenefficiënt en zeer betaalbaar is. Het heeft ook minder onderhoud nodig en bovendien gaat het veel langer mee. Het leidt ook niet tot schade aan het zwembad of de hottub, dat is iets om in gedachten te houden.

Het nadeel is dat er chloorgevoeligheden kunnen zijn, dus er zijn mensen die last hebben van irritatie door zichzelf bloot te stellen aan chloor. Bovendien, als er veel chloorgas is, kan dit leiden tot longschade. Het heeft ook een geur die nogal onaangenaam kan zijn, dat is iets om rekening mee te houden.

Voor en Nadelen van Zoutwaterbehandelingen

Houd er ook rekening mee dat het gebruik van zoutwaterbehandelingen ook voor- en nadelen kan hebben. Het voordeel hier is dat zoutwaterzwembaden en hottubs niet zo hard zijn voor uw huid en ogen. Omdat het het drijfvermogen bevordert, kan het tot betere resultaten leiden, ook heeft u minder ongewenste geurtjes, wat hier cruciaal is.

Het probleem is dat zoutwater hottubs duur kunnen zijn. Niet alleen dat, deze zoutwatersystemen hebben ook een bepaald type onderhoud nodig. Het kan op een bepaald niveau bacterieën vormen, dus het is zeker een van die dingen die altijd een enorm verschil kan maken. Zout is een katalysator voor corrosie en roest, dus het zal zwembaden en hottubs beschadigen.

Waterdesinfectie Met Chloor Voor Bubbelbaden (4)

Welke is beter: zoutwater vs chloor zwembad?

Chloor heeft wel zijn nadelen, maar de waarheid is dat het efficiënter is in vergelijking met zoutwaterbehandelingen. Het heeft bijvoorbeeld veel minder onderhoud nodig en gaat veel langer mee. Een ander ding om op te merken is dat het het meest kostenefficiënt is en dat u geld kan besparen. De zoutwaterbehandelingen zijn erg duur, het onderhoud kost veel geld en zelfs de installatie is duur. De vervangingen zijn ook duurder in vergelijking met de chloorsystemen.

Ook hebben de zoutwaterzwembaden doorgaans minder chloor dan de chloorbaden. Dit betekent dat u de kans heeft om meer bacteriën in de zoutwater hottubs en zwembaden te moeten bestrijden. Ten slotte kunnen de zoutwaterzwembaden uiteindelijk te maken krijgen met meer corrosie, dus er kan meer slijtage en andere problemen zijn.

Conclusie

Uiteindelijk is de ideale optie om met chloor te gaan. Dit is een van de beste, meest efficiënte en betrouwbare methoden voor zwembadveiligheid die u op de markt kunt vinden. Het wordt al heel lang als zwembadbehandeling gebruikt en mensen vertrouwen er nog steeds op. Dit is efficiënt, van hoge kwaliteit, en doet de klus erg goed. Bovendien kunt u geld besparen, terwijl u er ook voor zorgt dat de bacteriën op de juiste manier en zonder zorgen worden verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *