Jouw Handleiding Voor Een Mobiele Buitensauna

Zou het niet geweldig zijn om de mogelijkheid te hebben om je favoriete tijdverdrijf – tot rust komen in een stomende sauna – overal mee naar toe te kunnen nemen? Een sauna op wielen biedt dan precies wat je zoekt! Het proces van het uitkiezen en het registreren van een mobiele sauna lijkt in eerste instantie misschien ontmoedigend, maar door dit overzicht van de essentiële aspecten van een mobiele sauna zal het allemaal makkelijker blijken dan dat je in eerste instantie dacht.

VOORDELEN & UNIEKE KENMERKEN

Op het eerste gezicht is een sauna op wielen net een normale sauna. De mobiliteit biedt echter ten opzichte van sauna’s die vast staan unieke voordelen.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een van de grote voordelen van sauna’s op wielen omdat dergelijke units vrijwel overal kunnen worden verplaatst en geplaatst als het pad naar de gewenste locatie maar toegankelijk is en de ondergrond stevig genoeg is. In tegenstelling tot traditionele sauna’s, is het niet nodig om een (betonnen, betegelde of houten) fundering te maken. Op de ene dag kan de sauna in een hoek van bij je woning worden geplaatst en de volgende dag kan het ook gemakkelijk naar een andere hoek worden gesleept – met een mobiele sauna kun je doen wat je wilt! Wat nog belangrijker is dat een mobiele sauna niet wordt gekwalificeerd als een gebouw en er dus ook geen vergunning nodig is.

Outdoor Sauna Barrel Thermo Wood, Gavin Mackie, Lisburn, UK (4)

Zakelijke mogelijkheden

Voor degenen met een ondernemende geest biedt een sauna op wielen volop kansen. Het huren van een sauna wint omwille van voor de hand liggende redenen gestaag aan populariteit. In de eerste plaats is het een goede en betaalbare mogelijkheid om te kunnen genieten van een sauna met vrienden en familie, als je thuis geen mogelijkheid hebt om een sauna te hebben. Rent-a-saunaverhuurdiensten zijn erg populair op muziek- en cultuurfestivals, waar ze dezelfde ruimte innemen als een fastfoodtruck en toch voor de festivalgangers ontspanning en eindeloos entertainment bieden. Een saunaverhuurbedrijf is erg aantrekkelijk vanwege de groeiende vraag naar dergelijke diensten en de relatief kleine investeringen.

CONSTRUCTIE

Onze mobiele sauna’s zijn bevestigd op een aanhangwagen met een dubbele as en staan op vier wielen (twee aan elke kant). De aanhangwagen heeft een vrouwelijk koppelingsslot. Het gewicht van de aanhangwagen varieert op basis van de lengte van 250 tot 450kg. De totale lengte van een mobiele sauna wordt berekend door de lengte van de sauna + 1,5 meter (die de voorkant van de aanhangwagen is) bij elkaar op te tellen. Een sauna van 3 meter lang, gemonteerd op een aanhanger, zou bijvoorbeeld een eenheid van 4,5 meter lang maken. De totale lengte moet in aanmerking worden genomen bij het plannen van routes en het kiezen van parkeerplaatsen.

WEGWAARDIGHEID

Mobiele sauna’s zijn beschikbaar met of zonder remmen. Volgens de EU-voorschriften moet elk voertuig, dat meer dan 750kg weegt, van remmen zijn voorzien om als rijklaar te worden beschouwd. Alle mobiele sauna’s, waarmee op straat wordt gereden, moeten aanhangwagens met een rem hebben. Als de mobiele sauna alleen op privé-eigendom wordt verplaatst en er dus niet op straat mee wordt gereden, zijn er geen remmen nodig. Het verplaatsen van een mobiele sauna vereist geen speciaal rijbewijs als de maximaal toegestane massa van het voertuig en de mobiele sauna op een aanhangwagen niet meer dan 3500kg bedraagt. Als het totale gewicht deze limiet overschrijdt, is er een speciaal rijbewijs BE-categorie vereist. De drempelwaarde voor het totale gewicht kan in jouw land anders zijn. Informeer voor je aankoop even wat bij jou de plaatselijke voorwaarden zijn.

Outdoor Barrel Round Sauna, Julien, Limousin, France (1)

LEVERING & LOSSEN

Om ervoor te zorgen dat de sauna in topconditie wordt geleverd, worden de mobiele sauna’s in standaard 17m lange vrachtwagens geleverd. Tijdens het transport worden de wielen van de trailer gehaald om te voorkomen dat de mobiele sauna tijdens het transport beweegt. De sauna zelf is volledig geassembleerd en vóór aflevering aan de trailer bevestigd. Het enige dat je na het ontvangen van de sauna hoeft te doen, is de wielen vast te schroeven.

Voor het lossen van de mobiele sauna is een heftruck of een kraan ideaal. Vanwege zijn lengte is het het gemakkelijkst om een mobiele sauna aan de zijkant van de vrachtwagen te lossen.

REGISTRATIE

De mobiele sauna wordt geleverd met een een aantal registratiedocumenten, waaronder een registratiecertificaat, een tijdelijke verzekering en een certificaat van overeenstemming, dat is uitgegeven door de fabrikant. De trailer die we gebruiken voor onze sauna’s wordt in Litouwen door een partnerbedrijf vervaardigd. De registratie van de trailer is één maand geldig. Na levering moet de mobiele sauna lokaal worden geregistreerd. Het proces is analoog aan dat van de aanschaf van een auto in een ander EU-land en vervolgens het opnieuw registreren in jouw land.

Dit is de essentiële informatie, die je nodig hebt voor het kiezen van een mobiele sauna. Het ontvangen van een sauna op wielen kan leiden tot meer diepgaande gedachten en voorbereiding, maar het is zeker de moeite waard. Neem als je nog vragen hebt gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *