De Verwachte Warmteontwikkeling En Verwarmingstijd Van Een Elektrische Verwarmer

Bij het kopen van een hot tub kan de vrij uitgebreide selectie met betrekking tot de verschillende onderdelen voor sommigen mensen een beetje ontmoedigend zijn. Om deze reden proberen wij bij TimberIN dit proces zo eenvoudig, informatief en soepel mogelijk te maken. Eén van de meest voorkomende vragen van onze klanten is de verwachte warmteontwikkeling van de beschikbare elektrische verwarmers. Om uit te leggen wat je mag verwachten bij de aanschaf van een elektrische verwarmer, hebben we dit theoretische model voor warmteberekening opgesteld. Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie gebaseerd is op nul warmteverlies.

 Algemene formule voor het berekenen van de tijd, die nodig is om een specifieke verandering in temperatuur te bereiken

  • Elektriciteit die vereist is om de watertemperatuur met ΔT graden in een vaste tijd (t) te verhogen, ervan uitgaande dat er geen warmteverlies optreedt:
    Formule:

Formule1

  • Tijd die er nodig is om de watertemperatuur met ΔT graden te verhogen vanaf een vast vermogen, ervan uitgaande dat er geen warmteverlies optreedt:

Formule:

Formule2

Zaliaformule

Voorbeeld: tijd die nodig is om 2 m3 water van 10° C tot 35° C met een 9 kW verwarming te verwarmen, ervan uitgaande dat er geen warmteverlies optreedt:

Formule3

Verwarmingstijd voor de Ofuro hot tub

Om onze klanten tijd te besparen, hebben we de geschatte verwarmingstijd voor een aantal van onze populairste hot tub modellen vooraf berekend. Als eerste, hebben we één van de kleinste modellen, het Japanse Ofuro bad voor 2 personen met polypropyleen voering, bekeken. Dit model is ideaal voor klanten met een beperkte ruimte en het biedt gezelligheid en intimiteit zonder de functionaliteit en de kwaliteit van een groter bad te verliezen. Het binennbad van polypropyleen biedt de mogelijkheid voor een luchtbubbelmassagesysteem, evenals een hydromassagesysteem om een verbeterde ervaring van de klassieke hot tub te creëren. Polypropyleen biedt ook een waterdichte omgeving en daarom hoeft een klant zich geen zorgen te maken over mogelijke lekken als gevolg van de verandering van het weer. Een brede selectie van houtsoorten, kleuren en LED-verlichting biedt de mogelijkheid om zowel de omgeving als de persoonlijke smaak van de klant te personaliseren, aan te passen en op maat te maken voor de hot tub.

Ofuro

In het geval van dit model is een elektrische verwarmer een vrij populaire keuze omdat deze een schone atmosfeer, hoge mobiliteit en minimaal onderhoud biedt. Met betrekking tot het opwarmen van het water is het volume van het object in kwestie één van de belangrijkste factoren. In dit geval wordt de gezelligheid van de Ofuro een nog groter voordeel omdat de verwarmingstijd daalt. De binnenbanken en de helling van de wanden verminderen het totale watervolume nog meer. Als een klant bijvoorbeeld het water van 10° C tot 35° C met een 6 kW verwarming zou verwarmen, zou de geschatte tijdberekening er zo uitzien:

Formule4

Zaliaformele2

Als je denkt dat deze hot tub perfect voor je is, kun je deze hier vinden:

https://www.hottubhouten.nl/winkel/kunststof-hottub-voor-2-personen/

Verwamingstijd voor de Wellness hot tub

Klanten die geïnteresseerd zijn in luxe comfortabele en ontspannende ervaringen met zowel familie als vrienden, hoeven eigenlijk niet verder te kijken dan het Wellness Royal-model. Het bestverkochte model van 2017 blijft voor onvergetelijke momenten voor klanten uit heel Europa zorgen. De hoogwaardige thermo-houten buitenkant in combinatie met de duurzaamheid van een glasvezel-binnenkant zorgt voor een langdurig product, dat zelfs de hoogste normen van onze klanten niet zal teleurstellen.

Wellnesas

Net als het eerder genoemde Ofuro-model biedt de Wellness Royal nog meer aanpassingsmogelijkheden om aan elke behoefte van de gebruiker te voldoen. Omdat dit model een aanzienlijk groter volume heeft, kunnen elektrische verwarmingselementen met een hoger vermogen worden gebruikt om de snelheid waarmee het water wordt verwarmd te verhogen. Als een klant bijvoorbeeld het water van 10° C tot 35° C met een 9 kW-verwarming zou verwarmen, zou de geschatte tijdberekening er zo uitzien:

Formule5

Zaliaformule3

Als je denkt dat deze hot tub perfect voor je is, kun je deze hier vinden:

https://www.hottubhouten.nl/winkel/hottub-fiberglas-met-geintegreerde-kachel-thermohout/

Verwarmingstijd voor de rechthoekige hot tub voor feestjes

Voor klanten die extravagante en grootse sociale bijeenkomsten willen organiseren, bieden we een van onze grootste hottubmodellen aan, die comfortabel een verbluffend aantal van 16 personen kan hebben. De rechthoekige vorm van deze enorme hot tub biedt gemakkelijke toegang voor iedereen, die op zoek is naar ontspanning in combinatie met het Scandinavisch erfgoed en de new age-massagetechnologie.

Plastichottub

Naarmate het volume van het model toeneemt, neemt ook de kracht van de elektrische verwarmer toe. In dit voorbeeld gebruiken we een elektrische verwarmer van 12kW om het water van 10° C tot 35° C op te warmen.

Formule6

Zalform4

Als je denkt dat deze hot tub perfect voor je is, kun je deze hier vinden:

https://www.hottubhouten.nl/winkel/kunststof-hottub-vierkant-micro-zwembad/

Verwarmingstijd voor een houten hot tub

En als laatste bespreken wij het Canadese Royal-model van rood cederhout. Dit model biedt de prestige en de kwaliteit van een hottub van glasvezel met behoud van het natuurlijke en exclusieve uiterlijk van de afwerking met Canadees rood cederhout. Dit is een van de meest unieke modellen, die momenteel op de markt verkrijgbaar is en een echt gevoel van individualiteit biedt.

Kedriniskubilas

Rood cederhout heeft een reputatie dat het de beste thermische isolator is onder de algemeen gangbare naaldhoutsoorten en dat het zelfs veel beter is dan baksteen, beton of staal. Zowel de binnenkant als de buitenkant van het bad kunnen voor de gebruiker, als het goed wordt onderhouden, tientallen jaren ontspanning en plezier bieden. Als een klant het water van 10° C tot 35° C met een 9 kW-verwarming in deze hot tub zou opwarmen, zou de geschatte tijdberekening er als volgt uit zien:

Formule7

Zaliaformile5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *