De Hottub Winterklaar Maken

Niets kan tippen aan een stomende hottub terwijl er op een koude winteravond sneeuw uit de hemel valt. Geniet de hele winter van deze zalige activiteit door gebruik te maken van deze handleiding voor het winterklaar maken van je hottub.

Winter Care

1.WANNEER MOETt JE TIJDENS KOUDE DAGEN EEN HOTTUB VERWARMEN?

De hottub verwarmen duurt op koude dagen langer dan normaal omdat zowel de initiële watertemperatuur als de buitentemperatuur belangrijke factoren zijn. Zorg ervoor dat je de hottub bedekt terwijl die aan het opwarmen is. Houd er rekening mee dat de geïsoleerde wanden en de bodem van de hottub een grote rol spelen bij het verkorten van de opwarmtijd en dit zal ook tijdens het baden de temperatuur beter vasthouden.

2.DRAAG ZORG VOOR HET UITERLIJK

We raden je aan om twee keer per jaar, idealiter voor en na de winter, alle houten delen aan de buitenkant (trappen, houten panelen, houten deksel, enz.) in te oliën. Het beste is om lijnzaadolie te gebruiken, maar andere oplossingen voor het onderhouden van hout zijn ook acceptabel. Vergeet ook niet om de sneeuw, voordat deze zich ophoopt op de deksel, te verwijderen.

3. WAT MOET JE DOEN ALS DE TEMPERATUREN TONT ONDER HET VRIESPUNT DALEN?

Men moet ervoor zorgen dat het water in de hottub niet bevriest. Aangezien water bij bevriezing uitzet, kan de toename van het volume ernstige schade aanrichten aan de glasvezel- of polypropyleenvoering, de houten panelen, de kachels en de massagesystemen.

Je moet als de hottub gedurende langere tijd niet wordt gebruikt het water uit de leidingen afvoeren. Als je van plan bent om het de volgende ochtend te gaan gebruiken, moet je wat water in de hottub laten staan, zodat de temperatuur niet drastisch zal dalen.

Drijvend verwarmingselement van titanium voorkomt in de winter dat het water zal bevriezen

Winterfreeze

Een drijvend verwarmingselement van titanium in het water kan een geweldige manier zijn om de hele winter van jouw hottub te genieten, zonder dat je de hottub heel vaak leeg hoeft te laten lopen. Geïnteresseerd? Neem een kijkje op:

https://www.hottubhouten.nl/winkel/hottub-verwarming-bevriezing-preventie/

4.Een hottub winterklaar maken

Dit betekent niet alleen al het water laten weglopen, maar ook dat je controleert dat er geen water achterblijft in verschillende aansluitingen en slangen (lucht- en hydromassage). Om te beginnen laat je de hele hottub leeglopen. Als je een lucht- of hydromassagesysteem hebt, zet je de blazer aan en laat je deze 5 seconden draaien. Herhaal dit proces drie keer. Vergeet ook niet om het water uit de kachel te laten lopen, want als de temperatuur onder het vriespunt zakt, kan dit het metaal beschadigen.

Wintercare

5.VERWIJDER ALLE ELEKTRISCHE POMPEN

Het winterklaar maken van je hottub is een goed moment om het filter, de kachel en andere pompen te inspecteren en te reinigen.

Houd er rekening mee dat de opslagtemperatuur van de elektrische onderdelen -10℃ ~ + 50℃ is. Dus als elektrische pompen langere tijd niet worden gebruikt, wordt het aanbevolen deze te demonteren, schoon te maken en op een droge, goed geventileerde plaats op te slaan.

De winter komt eraan en weet je niet zeker wat je met je hottub moet doen? Maak je hottub dan aan het begin van de winter klaar voor de komende maanden. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw hottub van TimberIN in een perfecte staat blijft. Door jouw hottub winterklaar te maken, kun je schade die in het voorjaar tot dure reparaties zou kunnen leiden, te voorkomen.

Geniet ook tijdens de wintermaanden van je hottub! 🎅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *