3 Eenvoudige Houtbewerkingsprojecten Om Voor Kerstmis Te Bouwen

Wanneer het eindelijk Kerstmis is, ga je waarschijnlijk helemaal los terwijl je je huis decoreert, zo is het nu eenmaal gewoon.

En veel van dat spul kost aardig wat geld. Ieder jaar spenderen we allemaal tonnen tijdens de feestdagen en je zou kunnen zeggen dat het ook de moeite waard is, maar het is nog steeds een aanslag op je portemonnee.

Als je echter interesse hebt in houtwerk, wat je waarschijnlijk hebt aangezien je dit leest, kun je dit jaar twee vliegen in één klap vangen.

Je kunt een beetje geld besparen door een aantal van je kerstversieringen zelf te maken, terwijl je ook lekker met houtbewerking bezig bent.

Met als doel om feestelijk en opvallend te zijn, kun je heel creatief worden en heel veel plezier hebben met doe-het-zelf-projecten die het thema Kerstmis hebben.

Hier zijn drie relatief eenvoudige decoraties, die je dit jaar kunt bouwen.

  1. Kerstboom van sloophout

MedisBron: https://www.funkyjunkinteriors.net/2015/12/reclaimed-wood-christmas-tree-and-star-front-porch.html

In geen geval zou ik dit een vervanging voor een echte kerstboom in jouw woonkamer noemen, maar soms is het ook leuk om de buitenomgeving te versieren.

Iedereen, die langs je huis komt, zal zeker even stoppen om te bekijken wat je op de veranda hebt staan.

Het is ook gemaakt van sloophout, dus het zal je niet veel kosten en de gereedschappen die je nodig hebt om het te maken heb je waarschijnlijk al in huis.

Als je eenmaal al het hout hebt verzameld, dat je nodig hebt, zijn er eigenlijk maar een paar verschillende onderdelen waaraan je moet werken om het ontwerp te kunnen voltooien.

Je moet eerst een standaard maken en een hoge paal die in de standaard kan worden bevestigd en zich naar de top van de boom kan uitstrekken.

Dan werk je aan elk van de individuele planken, die de voorkant van de boom vormen. Stuk voor stuk zaag je ze met een cirkelzaag af en ze moeten steeds kleiner worden.

Je hebt een goede boormachine en een paar metalen scharnieren en schroeven nodig en als het klaar is, kun je het versieren zoals jij dat wilt.

Op Funkyjunkinteriors.net vind je de volledige tutorial.

2 Houten wandschap in de vorm van een sneeuwvlok

Medis2Source: https://www.woodshopdiaries.com/let-it-snow-my-diy-wooden-snowflake-shelf/

Dit project is erg leuk en het is ook iets dat heel nuttig zal zijn voor de feestdagen.

Het ziet er niet alleen heel gaaf en feestelijk uit, maar het geeft ook wat extra schapruimte voor jou deze kerst en we weten allemaal hoe belangrijk dat is.

Je zou het kunnen gebruiken om je kerstkaarten op te zetten, je zou er kerstsokken aan kunnen hangen en je zou er zelfs wat kleinere geschenken op kunnen leggen.

Het bestaat uit veel verschillende onderdelen en het kost wel wat tijd om het in elkaar te zetten, maar voor het grootste deel is het eigenlijk best makkelijk te doen.

Er is ontzettend veel hout voor nodig. Je hebt ongeveer 4 planken van 5,5mm dik nodig en meerdere spijkers van niet langer dan 2,5cm nodig.

Je hebt ook een spijkerpistool, een beetje lijm en een verstekzaag nodig. De verstekzaag is een beetje anders dan de cirkelzaag uit de vorige tutorial.

Hoe dan ook, er zijn veel verschillende hoeken zoals je kunt zien en je moet elke keer dat je zaagt heel nauwkeurig zijn.

Het kan ook lastig zijn om het spijkerpistool en de lijm in elk van de hoeken te krijgen, maar met een beetje oefening moet je het onder de knie kunnen krijgen.

Bekijk de volledige tutorial vind je op woodshopdiaries.com.

  1. Wandschap in een vorm van een boom

Medis3Bron: http://www.ana-white.com/2015/11/free_plans/tree-wall-shelf

Als het gaat over schappen en over bomen eigenlijk, kun je er met Kerstmis nooit te veel van hebben.

Dus als dat wandschap in de vorm van een sneeuwvlok niet je interesse heeft, hoe vind je dan een wandschap in de vorm van een kerstboom?

Dit is een beetje moeilijker dan de vorige projecten en het kost wat meer tijd en je hebt meer gereedschap nodig, maar het biedt ook veel meer ruimte.

Nogmaals, deze is gemaakt van 4 planken en heeft nogal wat onhandige schuine sneden. Je hebt ook multiplex voor de basis nodig.

In termen van gereedschappen zijn alle basis dingen zoals de boormachine, het meetlint en de schuurmachine aanwezig, maar je hebt ook een aantal verschillende zagen nodig.

Het is goed om een voorraad verschillende zagen te hebben omdat ze niet allemaal voor elk specifiek project werken.

Verstek- en cirkelzagen hebben bijna alle houtbewerkers, maar je moet ook op zijn minst een decoupeerzaag hebben. Hier zijn enkele van de betere.

De verstek- en de decoupeerzaag zullen van pas komen in dit project. Wat dit met zich meebrengt, is elk paneel op lengte inkorten, zodat je het in driehoekige vormen aan elkaar kunt lijmen.

Het is vergelijkbaar met de boom, waar we eerder over spraken, maar natuurlijk veel praktischer en nuttiger.

Op ana-white.com vind je de volledige tutorial.

Conclusie

Sommige mensen denken misschien dat het maken van deze bouwprojecten alleen maar bijdraagt aan de stress voor Kerstmis, maar ik beschouw ze zelf als super ontspannend.

Bovendien zullen jouw gasten onder de indruk zijn van jouw creativiteit. Geef je huis een persoonlijk tintje met deze feestelijke, zelfgemaakte decoraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *