Als Er Lekkages Optreden Onmiddellijk Na Het Aanschaffen Van Een Nieuwe Houten Hottub

Volledig houten, ouderwetse hot tubs zijn de echte klassiekers in de hot tub-wereld. Maar met al hun voordelen, zijn er echter ook een paar tekortkomingen van de oude wereld. Omdat materialen zoals polypropyleen, glasvezel en andere soortgelijke door de mens gemaakte materialen op dat moment niet beschikbaar waren, gebruikte met hout om de kuip van het bad te creëren. De natuurlijke eigenschappen van hout zorgen ervoor dat het na verloop van tijd vervormt, omdat het vochtniveau eromheen fluctueert. Dit kan vaak een aantal problemen veroorzaken, waarvan de belangrijkste ongetwijfeld lekkend water is.

Het zou onredelijk zijn om te impliceren dat lekken alleen maar wordt veroorzaakt door de natuurlijke factoren van hout. Lekken kan ook worden veroorzaakt door veelvuldig gebruik van chemicaliën of gebreken aan de constructie. In zeer unieke gevallen kan het zelfs worden veroorzaakt door een slecht geïnstalleerde onstabiele basis, fysieke schade aan de kuip of zelfs biologische oorzaken (insecten- of andere plaagaanvallen).

Vaak is het bij aankoop van een houten hot tub belangrijk om het hout uit te laten zetten tot het volledige verzadigingspunt, wat op zijn beurt alle eventuele kieren zal dichten. Om het hout te laten uitzetten, moet het in contact worden gehouden met water. Dit proces kan een paar dagen tot een paar weken duren en is afhankelijk van verschillende variabelen zoals de houtsoort, klimaatomstandigheden, enzovoort. Hieronder vind je afbeeldingen van een test, die we hebben gedaan met één lekkende hot tub. Dit moet illustreren wat voor soort resultaten verwacht mogen worden.

Glasvezel Thermohout Wellness Royal Hottub

In een aantal gevallen kan de houtuitzetting nog steeds enkele kleine lekkages rond de hot tub achterlaten. Bij dit soort problemen bevelen fabrikanten van hot tubs vaak twee oplossingen aan. De eerste is het gebruik van wat zaagsel om de lekken te dichten. Dit wordt gedaan door wat zaagsel te nemen en er verhoudingsgewijs maar een kleine hoeveelheid water aan toe te voegen. Het zaagsel moet goed worden vermengd met het water om er een pasta van te maken, die dan gemakkelijk kan worden aangebracht op het lekkende gebied. Zorg er vóór het aanbrengen voor dat de hot tub vol water zit en probeer dan de pasta in de kieren te duwen. De kracht die wordt gecreëerd door het bestaande water zal het fijngestampte zaagsel in de kier trekken, waar het zal uitzetten en waardoor de kier wordt afgedicht.

De tweede optie is het gebruik van houtkleurige waterbestendige siliconen. Het moet worden aangebracht op een volledig droog bad in de lekkende kieren. Als het eenmaal is uitgehard, kun je het testen door de hot tub met water te vullen.

DagWaterverlies (liters)Waterpeilreductie (cm)
1817,5
2817,5
3776,5
4726,5
5686
6666
7585,5
8525
9212
10161,5
11101
1291
1360,5
1430,3
1510,1

Waterverlies (liters) per dag over een periode van twee weken

Waterverlies (liters) Per Dag Over Een Periode Van Twee Weken

Waterpeilreductie (cm) per dag over een periode van twee weken

Waterpeilreductie (cm) Per Dag Over Een Periode Van Twee Weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *