Verwarmers Voor Buitensauna’s

Het brandend hart van de sauna

Ben je aan het bekijken welke soort kachel jouw splinternieuwe sauna moet gaan verwarmen? Tegenwoordig heeft het belangrijkste element van de sauna zoveel opties, dat het best wel lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Laten we eens beginnen met het analyseren van deze opties wat kachels betreft, die aan ieders behoeften kunnen voldoen.

Houtgestookte kachels

We bieden voor houtgestookte kachels enkele geweldige opties, waardoor je sauna een volledig meesterwerk wordt. Je kunt altijd uit twee opties kiezen: de stukken brandhout van binnen of van buiten laden en bovendien kun je om de sauna completer te maken ook een stoomeffect creëren. Dat kun je doen door een watertank aan de houtgestookte kachels toe te voegen. Als je wilt gaan bepalen welke soort kachel je moet kiezen, moet je in gedachten houden dat houtkachels geen elektriciteit nodig hebben, maar er is wel een ander aandachtspuntje: je moet namelijk een schoorsteen installeren en ook kan het lastiger zijn om de temperatuur in de sauna volledig te regelen.

Harvia 20 PRO – deze kachel van Harvia is ontworpen voor sauna’s van 8 – 20m3. Dankzij het grote stenen compartiment van de kachel is de stoom aangenaam en zacht. Deze kachel voor in een sauna heeft alles wat je nodig hebt: een ergonomisch ontwerp en duurzame materialen. Het vuur dat je achter de gietijzeren glazen deur ziet, zorgt voor een authentieke sfeer in de sauna. De materialen, die voor het maken van deze kachel worden gebruikt, garanderen langdurig en gemakkelijk gebruik. De verspreider voor de luchtstroom is gemaakt van roestvrij staal en heeft verstelbare poten om de installatie te vergemakkelijken en om de hoogte van de rookuitlaat te helpen bijstellen.

1

Technische informatie:

Harvia 20 PRO

Vermogen kW24,1
Afmetingen diepte cm51
Afmetingen breedte cm 43
Afmetingen hoogte cm 76
Saunaruimte min. m38
Saunaruimte max. m320
Capaciteit van de stenen max. kg40

Harvia 20 SL – De SL-modellen zijn ontworpen voor mensen die hun sauna gemakkelijk vanuit een andere ruimte of buiten het gebouw willen verwarmen. De Harvia 20 SL is een krachtige klassieke kachel met een warmtewisselaar voor sauna’s waarvan de grootte varieert van 8 – 20m3. De verstelbare poten uit de 20-serie maken het, ondanks de positie van de vloer, gemakkelijk om de kachel in rechte positie te installeren. Het is ook mogelijk om een waterverwarmer op de schoorsteen aan te sluiten. Alle kachels van Harvia voor de verwarming van ruimtes en ketelmodellen zijn uitgerust met een glazen deur om die speciale sfeer aan je sauna te geven.

2

Technische informatie:

Harvia 20 SL

Vermogen kW24,1
Afmetingen diepte cm51 +22
Afmetingen breedte cm 43
Afmetingen hoogte cm 76
Saunaruimte min. m38
Saunaruimte max. m320
Capaciteit van de stenen max. kg40

Harvia M3 – Deze kachel met een klassiek en stijlvol ontwerp uit de M-serie is bedoeld om samen met een kleine houtgestookte sauna, waarvan de grootte varieert van 6 – 13m3 te worden gebruikt. Deze kachel wordt voor een gezelliger atmosfeer ook geleverd met de glazen deur. De richting waarin de glazen deur opent kan voor meer comfort worden gewijzigd.

3

Technische informatie:

Harvia M3

Vermogen kW16,5
Afmetingen diepte cm45
Afmetingen breedte cm 39
Afmetingen hoogte cm 71
Saunaruimte min. m36
Saunaruimte max. m313
Capaciteit van de stenen max. kg30
Deksel vuurruimte mm5
Diameter van rookafvoer mm115

Harvia M3 SL – Deze versie uit de Harvia M3-serie onderscheidt zich door het feit dat de kachel, net als andere SL-series, ook aan de andere kant van de wand kan staan. Deze kachel voor in een sauna is ontwikkeld voor een sauna buiten en kan de sauna ook van buitenaf verwarmen. Net als De Harvia M3 is het M3 SL-model de beste keuze voor sauna’s met een grootte van 6 – 13m3.

4

Technische informatie:

Harvia M3 SL

Vermogen kW16,5
Afmetingen diepte cm43 + 22
Afmetingen breedte cm 39
Afmetingen hoogte cm 71
Saunaruimte min. m36
Saunaruimte max. m313
Capaciteit van de stenen max. kg190
Deksel vuurruimte mm30
Diameter van rookafvoer mm5
Vermogen kW115

Elektrische kachels

Elektrische kachels zijn een betere optie voor diegenen die een schoner saunacomplex en een snellere verwarming van de sauna willen dan dat mogelijk is met een houtkachel. Elektrische kachels kunnen ook worden uitgerust met een besturingsunit, wat de perfecte oplossing is als je vanaf de buitenkant van de saunaruimte een eenvoudige bediening van de kachel wilt. Dit brengt de sauna naar het volgende niveau, toch?

 Harvia Vega – Deze roestvrijstalen kachel handhaaft het tijdloze uiterlijk van de sauna. Het is een uiterst gebruiksvriendelijke kachel, die je sauna lang warm houdt. Deze kachel voor het verwarmen van een sauna kan laag op de wand van de sauna worden gemonteerd, zodat de lagere banken ook voldoende stoom krijgen en je de stoom aan je voeten kunt voelen. Het vermogen kan op basis van de saunagrootte variëren van 4,5 kW – 9,0kW , dus deze kachel kan van de kleinste tot de grootste sauna gemakkelijk worden gebruikt.

5

Technische informatie:

Harvia Vega

Vermogen kW4,56,08,09,0
Afmetingen diepte cm31
Afmetingen breedte cm 48
Afmetingen hoogte cm 54
Saunaruimte min. m33578
Saunaruimte max. m3681214
Capaciteit van de stenen max. kg190
Vermogen kW20
Voedingsspanning 3-fase400 V 3N
Aansluitkabel mm25 x 1,55 x 2,5
Zekering A3 x 103 x 16

Cilindro – Deze goed ontworpen, ruimte-efficiënte Cilindro kachel van Harvia is het meest geschikt voor de grote sauna’s of voor sauna’s met de glazen oppervlakken, die meer verwarming nodig hebben. Hij kan tot 120kg aan stenen bevatten (zes keer meer dan een Vega-model!) die, afhankelijk van waar je het water opgiet, twee opties van stoom garandeert: zachte en vochtige of scherpe en hete stoom. Het enorme oppervlak voor de stomende stenen garandeert dat de kachel aan je hoogste verwachtingen zal voldoen.

6

Technische informatie:

Harvia Cilindro

Vermogen kW10,80
Afmetingen diepte cm36,5
Afmetingen breedte cm 36,5
Afmetingen hoogte cm 107
Saunaruimte min. m39
Saunaruimte max. m318
Capaciteit van de stenen max. kg190
Vermogen kW120
Voedingsspanning 3-fase400 V 3N
Aansluitkabel mm25 x 2,5
Zekering A3 x 16

Harvia Legend – Deze buitengewoon mooie kachel kan de meest efficiënte warmtetoevoer voor je sauna garanderen. Een enorme hoeveelheid capaciteit voor de stenen laat je van de maximale ervaring van warmte en vochtigheid genieten. Omdat de Harvia Legend een open structuur voor stenen heeft, kun je water over het hele stenenoppervlak gieten. De kachel zorgt voor voldoende warmte en vochtigheid en je kunt zelfs water op de stenen gieten voor een lagere temperatuur. Deze kachel heeft twee vermogensopties: 11kW of zelfs nog krachtiger namelijk 16,5kW. De Harvia Legend laat vooral de eigenaren van een grotere sauna niet in de steek.

7

Technische informatie:

Harvia Legend

Vermogen kW1116,5
Afmetingen diepte cm5360
Afmetingen breedte cm 7483
Afmetingen hoogte cm 916
Saunaruimte min. m32035
Saunaruimte max. m3190210
Capaciteit van de stenen max. kg120220

 Alle kachels van Harvia hebben een CE-markering, die verplicht is in alle landen, die zijn aangesloten bij de Europese Economische Ruimte en naast de CE-vereisten heeft Duitsland nationale vereisten (BImSchV) en daarom is er een speciale collectie, die aan deze markering voldoet. Je kunt er dus zeker van zijn dat je zo kiest voor producten van hoge kwaliteit. Voordat je echter een sauna bestelt, moet je alle lokale vereisten kennen en als dat nodig is in jouw regio ook over de machtigingen beschikken.

Laten we alles even samenvatten:

Model kachel20 Pro20 SLM3M3 SLVegaCilindroLegend
Soort kachelHout-
verbranding
Hout-
verbranding
Hout-
verbranding
Hout-
verbranding
Elek-trischElek-trischElek-trisch
Grootte van de kamer8-20m38-20m36-13m36-13m33-14m39-18m39-35m3
Vermogen kW24,124,116,516,54,5-9 10,8011-16,5
Capaciteit van de stenen max. kg.4040303020120220

Zoals bij elke aankoop met betrekking tot je sauna raden wij je aan om even de tijd te nemen om de belangrijkste onderdelen van de sauna goed te bekijken. Kies verstandig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *